Bestrijding:
van ongedierte als hout-, paalworm enz.

 


 
Werkende organisaties in Nederland en België geselecteerd.

Voor het bestrijden van houtaantasters in constructies als vloer- en steunbalken, dakspanten enz. is het aan te raden direct een gespecialiceerd bedrijf in te schakelen voor dat er echte ongelukken gebeuren.


Zelf doen!

  

Meng 4 delen was, 10 delen terpentijnolie (geen terpentine) en 4 delen cayennepeper. Spuit dit met een injectiespuit in de gaatjes en sluit die af met harde boenwas.

Kleine voorwerpen:

(langzaam
verhitten in een oven, anders barst het hout) tot 55 graden of juist afkoelen tot min 20 graden en 48 uur zo laten staan.
De minst schadelijke kant-en-klare bestrijdingsmiddelen zijn zogenoemde pyrethro´den als permethrin of deltamethrin. Informeer bij uw DHZ-zaak, drogist of de dierenwinkel. Sommige antiquairs hebben het ook in huis.

Voor grote stukken kunt u terecht bij koelhuizen, zie de Gouden Gids onder 'koel- en vrieshuizen.

Voor houtaantasters zijn toegelaten middelen met een duidelijke instructie soms ook te koop bij de dienst "Ongediertebestrijding" in uw woonplaats. Hoe specifieker u bent over de aantasting des ter gerichter kan men u helpen. Indien de aantasting fors is kan de bestrijding door medewerkers worden uitgevoerd.

Tenco
anti-houtworm
Preventieve en curatieve bescherming tegen houtwormen en boktor. Voor antieke meubelen, vloerdelen, dakbeschot, balklagen enz.
HGX
verdelgt houtworm en andere houtaantastende insekten zoals bijvoorbeeld huisboktor e
n spinthoutkever.
 
 

Blauwzuur, tributyltinoxide en lindaan moet u omwille van het milieu
beslist niet gebruiken
.
(is trouwens ook wettelijk verboden!)
  
Homepage