HomepageHOUTkleurenBOMEN op alfabet

Panga Panga Loofboom (l)

"Millettia stuhlmannii" Fam: Leguminosae
Panga Panga - Jambrie - MessaraPanga Panga Bloemen

Panga Panga boom en hout.

"Panga-Panga" heeft veel dezelfde eigenschappen als "Wengé", een licht bruine kleur. Door het droogproces en het zonlicht wordt het steeds donkerder. Deze duurzame houtsoort komt van een boom die maar 18 tot 20 meter wordt met een doorsnee van 50 tot 60 cm en groeit hoofdzakelijk aan de oostkust van Kenia en Mozambique en aan de meren van Tanzania.

Panga Panga, hout eigenschappen.

Negatief; Panga-Panga heeft als veel tropische houtsoorten chemicaliën in zich, die bij bewerking vrijkomen en in dit geval maag aandoeningen en/of huidontstekingen kunnen veroorzaken voor mensen die daar gevoelig voor zijn. Voor spijkeren en schroeven is voorboren noodzakelijk. Het hout is splijt gevoelig. Lijmen gaat matig en buigen gaat slecht.

Positief; Panga-Panga heeft een prachtige tekening en is vrij goed te bewerken. Door de hardheid zal gereedschap echter snel bot worden. Afwerken met was geeft een mooier, warmer effect dan met olie of lak. Het hout is zeer goed bestand tegen insecten en schimmelaanvallen.

Panga Panga volumieke massa.

Het gemiddelde gewicht van 1m³ hout bij een vochtgehalte van 12% is voor Panga-Panga 800 kilogram.

Panga Panga Duurzaamheid. Klasse l

Panga Panga toepassingen.

De positieve eigenschappen maakt het hout geschikt voor velerlei toepassingen. Parket en strokenvloeren, raam- en deurkozijnen, gevelbetimmering, trappen en traptreden, maar ook houtsnij- draai- en beeldhouwwerk. Massief en fineer voor de meubelindustrie.

Alles voor de tuin

PVC vloeren vanaf €7,95

Kijk ook eens naar
Cambara, hardhout

Vakantie!!!

La monotonie de votre mur de jardin vous désole ?

Panga Panga Bloemen

Panga Panga Bloeiwijze

Panga Panga Bloeiwijze

Houtkleur Panga Panga

Houtkleur Panga Panga

Panga Panga zaadpeul

Panga Panga zaadpeul

Panga Panga
Panga Panga