HomepageHOUTkleurenBOMEN op alfabet

Meranti Loofboom (lV)

"Shorea pauciflora" - Fam: Dipterocarpaceae
Meranti - Dark red meranti


Meranti boom en hout.

We onderscheiden yellow- en dark red Meranti. Beide houtsoorten worden geleverd. Het groeigebied van beide soorten is voornamelijk Malaysia, IndonesiŽ. De bomen worden gemiddeld 30-40 tot maximaal 70 meter met een vrij rechte, ronde, tak loze stam van 20 tot 30 meter. De doorsnee van de bomen varieert van 50-100 tot max. 450 cm. Bij bomen met een doorsnee van meer dan 300 cm is veelal de kern weggerot.

Merantihout eigenschappen.

Negatief; Het hout van rode meranti vertoont vaak zeer kleine boorgaatjes. Deze worden veroorzaakt door de zogenaamde nathoutboorders. Geel meranti is daar minder gevoelig voor. Voor het hier verkrijgbaar hout bestaat er geen gevaar voor verdergaande aantasting.

Positieve; Beide soorten meranti zijn goed te lijmen, spijkeren en te schroeven. Het is gemakkelijk, zowel elektrisch- als handmatig te bewerken. Voor het afwerken van gele meranti is een poriŽnvuller aan te bevelen.

Meranti Volumieke massa.

Het gemiddelde gewicht van 1m≥ hout bij een vochtgehalte van 12% is voor gele meranti 600 kilogram.
Het gemiddelde gewicht van 1m≥ hout bij een vochtgehalte van 12% is voor rode meranti 640 kilogram.

Gele Meranti Duurzaamheid. Klasse lV
Rode Meranti Duurzaamheid. Klasse ll/lV

Meranti hout toepassingen.

Gele- en rode meranti worden beide voor fineer, triplex, meubelonderdelen en binnenbetimmeringen gebruikt. Daarboven is rode meranti ook nog geschikt voor binnen- en buitenwerk als kozijnen, ramen, deuren, plinten, trappen, carrosseriebouw en voor de jachtbouw.

Wekendjeweg in de Ardennen

 

Tuinexpress.be - Uw online tuincentrum

Kijk ook eens bij Bankirai

Meranti

Merantie zaden

Houtkleur gele Meranti

Houtkleur rode Meranti


Meranti

Zachte luxe herenondermode van bamboe textiel