HomepageHOUTkleurenBOMEN op alfabet

Limba Loofboom (IV)

"Terminalia superba" - Fam: Combretaceae
Limba - Afara - Fraké - Limba clair - Mayombé
boven:
Limbazaad
links:
Limba's boven een bananenbos


Limba boom en hout

Er is donker- en licht "Limbahout". De donkere soort is over het algemeen iets harder en zwaarder dan zijn lichte naamgenoot. Het hout is afkomstig uit tropisch West- Afrika, Belgisch Congo en wordt ingevoerd als zaag- en fineerhout. De limbaboom is een hoge rechte cilindrische boom van gemiddeld 40 tot 50 meter met een doorsnee van 60 tot 150 cm. Stammen met een grote diameter hebben vaak een rotte kern en zijn soms door insecten aangetast.

Limbahout eigenschappen.

Negatief; Spijkeren en schroeven moet voorzichtig gebeuren om splijten te voorkomen. Inademen van houtstof kan aandoeningen van de luchtwegen veroorzaken. Voor fijn werk is het lichte limbahout minder geschikt, omdat het te zacht is.

Positieve; Limba laat zich zowel met de hand als machinaal goed bewerken. Het is goed te lijmen en af te werken. Voor glad werk is over het algemeen een vulstof nodig.

Limba Volumieke massa.

Het gemiddelde gewicht van 1m hout bij een vochtgehalte van 12% is voor Limba 550 kilogram.

Limbahout Duurzaamheid. Klasse lV

Limbahout toepassingen.

Het is vooral de meubelindustrie die veel gebruikt maakt van zowel massief- als gefineerde plaat van limba. Maar ook worden er deuren, trapleuningen en lijstwerk van gemaakt en gietmodellen voor de metaal industrie.

Vuurschalen kopen

Vakantie!!!


 

Houtkleur van Limba-clair

Houtkleur van Limba-afara


Limbabos