HomepageHOUTkleurenBOMEN op alfabet

Lauan Loofboom (lll)

"Shorea negrosensis" - Fam: Dipterocarpaceae
Lauan - Bataan - Philippine mahogany

Lauan zaad en doos


Lauan boom en hout

We onderscheiden red- en dark red- lauan. De eerste soort wordt nauwelijks nog geleverd. De bomen groeien in de Filippijnen en worden gemiddeld 40 tot 70 meter met een diameter van 60 tot maximaal 300 cm. Bij bomen met een doorsnee van 200 tot 300 cm is veelal de kern weggerot.

Lauanhout eigenschappen.

Negatief; Het hout vertoont vaak kleine boorgaatjes. Deze worden veroorzaakt door de zogenaamde nathoutboorders. Voor het hier verkrijgbaar lauanhout bestaat er geen gevaar voor verdergaande aantasting.

Positieve; Lauan is goed te lijmen, spijkeren en te schroeven. Het is gemakkelijk, zowel elektrisch- als handmatig te bewerken. Voor het afwerken is een poriŽnvuller aan te bevelen.

Lauan Volumieke massa.

Het gemiddelde gewicht van 1m≥ hout bij een vochtgehalte van 12% is voor Lauan 610 kilogram.

Lauanhout Duurzaamheid. Klasse Ill

Lauanhout toepassingen.

Lauan wordt veel als vervanger van andere hardhoutsoorten gebruikt zoals meranti. Het is geschikt voor binnen- en buitenwerk als kozijnen, ramen, deuren, plinten, trappen, carrosseriebouw en voor meubelen. Ook in triplex wordt veel lauan gebruikt.  

Bestel Verf

Naar Ardennen Vakantieland Campings in de Ardennen Hotel -B&B in de Ardennen Vakantiehuisje in de Ardennen Vakantieparken in de Ardennen

Tuinhaarden kopen

Lauan zaden

Lauan blad

Lauan bladeren

Houtkleur van Lauan

Houtkleur van Lauan

Lauan doorsnee

Lauan stam

Lauanboom van 60 meter Lauan boom