HomepageHOUTkleurenBOMEN op alfabet

Kers Loofboom (lll)

"Prunus avium" - Fam. Rosaseae
Kers - Gean - Cherry - Kirsche - Cerisier

Kersenbloesem


Kersen boom en hout.

"Kersenbomen" groeien door heel Europa, Klein- Azi, Canada en de Verenigde Staten. De boom wordt gemiddeld 18 tot 25 meter met een doorsnee van 60 tot 80 cm. In het verleden werd kersenhout veel gebruikt voor meubelen. Vandaag de dag wordt Europees kersen, ondanks de fraaie structuur van het hout, niet veel meer aangeboden.

Kersenhout eigenschappen.

Negatief; Het hout kan verkleuren als er in gespijkerd of geschroefd wordt. RVS (roest vrij staal) wordt aanbevolen. Ook heeft het na lange gebruikstijd de nijging tot werken.

Positief; Door de fijne structuur is het goed te draaien en laat zich in alle richtingen snijden zonder te splinteren. Het is redelijk tot goed te bewerken. Schaven gaat het beste onder een hoek van 20. Lijmen en afwerken gaat goed.

Kersenhout volumieke massa.

Het gemiddelde gewicht van 1m hout bij een vochtgehalte van 12% is voor Kersen 620 kilogram.

Kersenhout Duurzaamheid. Klasse lll

Kersenhout toepassingen.

Kleinmeubelen, snij- en draaiwerk voor onderdelen van muziek-instrumenten, knoppen, grepen, mesheften, tekenhaken en speelgoed. Als fineer voor binnenbetimmering, parket en meubelen.

 

Azalp Saunavoordeel

Naar Ardennen Vakantieland Campings in de Ardennen Hotel -B&B in de Ardennen Vakantiehuisje in de Ardennen Vakantieparken in de Ardennen

Kunstkerstbomen.nl - voor al uw Royal Christmas kerstartikelen!

Kers bloeiwijze

Kers en Blad

Kers blad en vrucht

Houtkleur van Kersenhout

Kleur kersenhout

Kersenboom in bloei
Kersenboom in bloei