HomepageHOUTkleurenBOMEN op alfabet

Essen Loofboom (V)

"Fraxinus excelsior" - Fam: Oleaceae
Es - Ash- Esche - Frêne d'Europe

     
Es bloeiwijze


Essen boom en hout.

De Es is populair als sierboom en levert één van de meest waardevolste houtsoorten. De Es groeit in Europa, China, Japan, Noord-Amerika. De afmetingen is verschillend en afhankelijk van de bodemgesteldheid. De lengte varieert daardoor van 20 tot max. 40 meter met een diameter van 40 tot 90 cm. Essenhout staat bekend om zijn taaiheid, lichte kleur en fijne structuur. .

Essen hout eigenschappen.

Negatief; Die zijn er eigenlijk niet.

Positief; Essenhout is handmatig en machinaal goed te bewerken. Het is goed te spijkeren, schroeven en te lijmen.( voorboren wordt aanbevolen) Het kan zeer goed gebogen worden. Het is taai en sterk.

Essen volumieke massa.

Het gemiddelde gewicht van 1m³ hout bij een vochtgehalte van 12% is voor Essenhout 461 kilogram. .

Essen Duurzaamheid. Klasse V

Essen hout toepassingen.

Het fineer, wat voornamelijk uit Japan komt, zien we terug in parket- en in de meubelindustrie.

De positieve eigenschappen komt vooral bij het toepassen in veel sportartikelen goed tot zijn recht. Tennisrackets, hockey-, polo- en golfstokken. Ski's, speren, schaatsen alle soorten gymnastiektoestellen als turnbruggen, evenwichtsbalken, rekstokken.

Andere toepassingen; stelen voor allerlei gereedschappen zoals, hamers, bijlen, houwelen enz. maar ook voor roeispanen en sporten van ladders is het taaie essenhout zeer geschikt.

 

Kijk ook eens naar de Berk die heeft veel de zelfde eigenschappen

Naar Ardennen Vakantieland Campings in de Ardennen Hotel -B&B in de Ardennen Vakantiehuisje in de Ardennen Vakantieparken in de Ardennen

Azalp Saunavoordeel

Bloeiwijze

Essen blad

Essen blad

Houtkleur essen

Kleur van Essenhout

Es

Es

Es knopvorming
Knopvorming van de Es