HomepageHOUTkleurenBOMEN op alfabet

Ceder Loofboom (ll)

"Cedrela odorata " - Fam: Meliaceae
Ceder - Cedrela - Cédre acajou - Cedro - Cigar box cedar

   

Cederbloem


Ceder boom en hout.

De hier beschreven boom is een loofboom. Er kan verwarring ontstaan, omdat er ook Cederhout van een naaldhoutceder afkomstig kan zijn. Dat is een Cedrus soort die nog wel in Noord-Afrika en in AziŽ voorkomt, maar is Europa geen rol van betekenis meer speelt.

Anders is het met de uit zuid- en centraal Amerika afkomstige loofboom Ceder. Deze 25 tot 30 meter hoge boom met een diameter van 50 tot max. 180 cm heeft een rood tot geelbruine hout kleur. Er is duidelijk kleur verschil tussen het kern- en spinthout. Aan de detailfoto van het blad is duidelijk te zien, dat we met een loofboom te maken hebben.

Ceder hout eigenschappen.

Negatief; Het hout kan een opvallende geur verspreiden. Sommige soorten cederhout werken, ze hebben de neiging te krimpen en te scheuren. Zilveren artikelen in de buurt van cederhout wordt vlekkerig.

Positief; Cederhout is licht in gewicht, zacht en gelijkmatig van structuur. Is zeer gemakkelijk te bewerken, te lijmen, spijkeren of schroeven. Wel kan de aanwezigheid van gom wat moeilijkheden geven. De geur werkt insectenwerend. Ceder heeft een grote duurzaamheid en is resistent zijn tegen insecten.

Ceder volumieke massa.

Het gemiddelde gewicht van 1m≥ hout bij een vochtgehalte van 12% is voor Ceder 554 kilogram.

Ceder Duurzaamheid Klasse ll

Ceder toepassingen.

De typische geur van ceder heeft een positief effect als het hout wordt gebruikt voor sigarenkisten potloden, voor de vervaardiging van mooie meubels, muziekinstrumenten en constructies. Kleine kunstnijverheids artikelen met houtsnijwerk.
In de tropen wordt de wortel en de schors van de stam gebruikt om koorts en pijn te verminderen.

Bamboe is duurzame luxe

Kijk eens naar Kastanje voor een leuk recept!

Vakantie!!!

 

Laminaat aanbieding 7mm Krono NU Ä 8,95

 

 

Cederbloem

Ceder zaaddozen

Ceder vruchten zijn harde capsules met gevleugelde zaden

Cederblad

Cederblad

Houtkleur van Cederhout
Houtkleur Ceder

Ceder
Ceder