HomepageHOUTkleurenBOMEN op alfabet

Bamboe Grassoort

"Phillostachys hetorocycla"
Bamboe - Bamboo - Bambus - Bambou
       
Bamboe blad
Bamboe doorsnee

Bamboe

de centrale zenuwstreng van het oosten. Het groeit zo snel dat men beweert het groeien te kunnen horen. Een jonge loot Bamboe kan per dag enkele centimeters groeien. Er zijn soorten, die meer dan één meter per dag groeien. Bouwbedrijven in die landen gebruiken bamboe voor o.a. voor steigerwerken. Deze steigers worden niet op de grond geplaatst, maar worden vastgemaakt aan de bouwgevel. Volgens deskundigen zijn deze steigers vele malen sterker dan de steigers die wij gewoon zijn te gebruiken. Dat is ook nodig, want deze stellages moeten bestand zijn tegen de zware tyfoons die daar veelvuldig voorkomen. De bamboe kent ongeveer 800 variëteiten, die over het algemeen onder de grasgewassen vallen. Bamboe soorten van meer dan 30 meter hoogte worden onder de bomen gerekend.

Bamboe hout eigenschappen.

Bamboe is als plant vrij ongevoelig voor insecten of andere vraatdieren. Eigenschappen als bouwmateriaal is weinig bekend. De ‘reuzenbamboe’ is door haar fijne structuur uitermate geschikt voor decoratieve toepassingen, zoals meubels en vloeren, en dan ook al eeuwenlang benut wordt als alternatief voor hout. Deze bamboesoort groeit in uitgestrekte bossen, maar ook op door boeren beheerde plantages. Jaarlijks kan ongeveer een derde van het aantal bamboestammen worden gekapt, zonder dat het bosbestand in omvang gereduceerd wordt. Na de ‘kap’ groeit het gewoon door, zodat herbeplanting niet nodig is.

Bamboe toepassingen.

De toepassingen en gebruiksmogelijkheden van bamboe ontwikkelen zich nog steeds. Onder druk van milieudiensten worden er vervangingen voor tropische houtsoorten gezocht. Bamboe is niet alleen een vervanger, maar ook een vernieuwer. Pulp van bamboe is in de Aziatische landen de grondstof voor de papier industrie.Voor de werkgelegenheid in de meubelindustrie in de Aziatischelanden is deze ontwikkeling uitstekend. Ook in Nederland zien we steeds meer toepassingen van en met bamboe. Kleinmeubelen, hengels en tuin- tokinstokken waren al bekende produkten, maar parket van bamboe, tuin- en kamerschermen. Kompleten meubelementen van bamboe gecombineerd met vlechtwerk van riet hebben de zo typische oosterse uitstraling.

;

Kijk ook eens naar Kastanje met leuk recept!

Naar Ardennen Vakantieland Campings in de Ardennen Hotel -B&B in de Ardennen Vakantiehuisje in de Ardennen Vakantieparken in de Ardennen

Bamboe is zijdezacht

Azalp Voordeelshops

Bamboeblad

Bamboe doorsnee

Pandabeer, liefhebber van bamboe

Pandabeer een Bamboe liefhebber

Bamboe kleur

Houtkleur Bamboe

Bamboebos

Bamboebos

Steiger van Bamboe

Bamboe steiger